Home
update

Oei, blijkbaar heb ik in juni niks op m'n website gepost.. Uiteraard hield ik (de meesten onder) jullie wel op de hoogte via m'n twitter, facebook, facebook fanpagina en/of sms maar toch, shame on me. Hieronder even een korte update van wat ik in juni zoal presteerde;

1 juni: Albstadt World Cup

Na m'n lekke band in de finale van Nove Mesto trof ik een parcours dat me op papier beter lag, helaas kende ik echter een offday, te wijten aan oa een geblokkeerde rug. Ik kon een egaal tempo rijden maar ook niet meer dan dat. Op de laatste helling in de voorlaatste ronde streed ik voor een top50-plek, ik twijfelde om me op te blazen en een vijftal posities op te schuiven want er volgde mogelijk nog een laatste ronde. Zoals ik dacht was de 80% regel kantje boordje, ik had slecht gegokt en bleef achteraan het groepje op plek 56. Een uitslag die ver staat van de verhoopte top30, geen EK-selectie voor mij dus. Als lichtpuntje kon ik echter aanhalen dat ik ondanks een offday niet meer wordt 'weggereden' (plek 80-..) zoals in het verleden wel nog gebeurde.


19-22 juni: Tour des Pays de Savoie 

Net als twee jaar geleden kon ik met m'n wegploeg Terra Safety Shoes een mooie rittenkoers doen in de Franse Alpen. Ik werd net als toen dag na dag beter (= minder slecht dan de concurrentie eigenlijk) waardoor ik uiteindelijk 46e finishte in het klassement. Er waren zo'n 140 starters waarvan er nauwelijks de helft finishten. Na 15u koers was de gemiddelde snelheid zo'n 33km/u, er waren dus niet veel vlakke stukken te vinden. Ik ging met een goed gevoel huiswaarts en ben m'n wegploeg erg dankbaar voor deze kansen.


25 juni: Interclub Oetingen

Nauwelijks drie dagen na de slotrit in de Savoie stond ik met m'n klimmersbenen aan de start van een interclub in het Pajottenland. Ik had twee momenten uitgekozen waar ik gedurende langere tijd enthousiast meekoerste en probeerde schiftingen te forceren. Dit lukte deels en vooral m'n gevoel was erg goed. Helaas was ik op de kasseistroken in de lokale ronden weinig waard en werd vroegtijdig gelost, wel had ik drie stevige koersuren op de teller, ik had tenminste geprobeerd er wat van te maken ipv in het peloton af te wachten ;)


5 juli: UCI 2 Sankt-Vith

Kom binnen enkele dagen eens terug voor een utigebreid verslag en m'n vooruitblik naar het BK.. =)


 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner