Home
Wereldbeker Tsjechië

Net als de voorbije jaren vond er weer een wereldbeker plaats in het Tsjechische ski-oord Nove Mesto Na Morave. Jaar na jaar weet de organisatie zichzelf te overtreffen, zo hadden ze dit jaar bijna 20.000 betalende toeschouwers, waren er tribunes gebouwd in het bos, waren er in elke reeks records qua aantal deelnemers, voor de start verzorgde een Red Bull-stuntvliegtuig de show. Daarnaast is het enthousiasme van de Tsjechen extreem, bij de eliten wordt élke renner zo hard aangemoedigd dat je de spierpijn bijna zou vergeten. Kortom, wil je ooit een wereldbeker meemaken? Boek een vliegticket naar Praag of rijdt 1000km en je bent in hét xc mtb-mekka van de 21e eeuw!


M’n race zelf verliep voortreffelijk, na een behouden start vanaf positie 79 kwam ik na de startronde als 54e door. Ik wist ronde na ronde plaatsen goed te maken en door een uitstekende indeling reed ik in de voorlaatste ronde zelfs de 20e rondetijd. Ik zat toen 33e, tot dan met voorsprong m’n beste wereldbekerklassering ooit. Ik had nog wat reserve in de tank en sommigen begon serieus stil te vallen, helaas deed ik kort erna hetzelfde door drukverlies in m’n voorband. De notubes had een minigaatje weten te dichten maar helaas was de band nu zo zacht dat afdalen op rotsen en boomwortels vrijwel onmogelijk werd. Vier klimmen laten kon ik in de pits m’n band laten bijpompen, nog enkele renners remonteren om tenslotte met overschot als 53e te finishen. Niet waar ik op gehoopt had en evenmin waartoe ik in staat was geweest. Materiaalpech hoort helaas bij de sport en ik was al bij al nog blij dat de pech niet eerder voorkwam en dat ik nog, zij het voorzichtig, kon doorrijden met de halflekke band.


Met nog meer zelfvertrouwen en een serieus verbeterde startpositie ga ik zondag in het Duitse Albstadt opnieuw de strijd aan op een parcours dat me door de steilere klims beter zou moeten liggen. 


 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner